Volledig scherm
© Tonny Presser/Pix4Profs

Bij In4outdoor in Nieuw-Vossemeer kun je ravotten als vroeger

NIEUW-VOSSEMEER - Een paddenpoel, een plek om te lasergamen, een moestuintje... Nu staat er alleen nog een Finse hut, een ‘kota’, op het terrein aan de Boerengorseweg in Nieuw-Vossemeer. Maar in het voorjaar moet er een heel terrein staan voor natuureducatie en -beleving. Voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Daar wordt momenteel hard aan gewerkt. Initiatiefneemster Leonie ten Hove uit Nieuw-Vossemeer wil kinderen met haar In4outdoor ‘het buiten spelen van vroeger’ laten beleven.

Vlotten bouwen
Enthousiast laat ze in de hut – dat moet het clubhuis worden – de tekeningen zien. „Onze grootste pijler is natuureducatie. We zijn druk bezig met de paddenpoel, waar kinderen ook vlotten kunnen bouwen.”

Op het terrein van 1,3 hectare moeten onder meer een blotevoetenpad komen, een plek om hutjes te bouwen en een locatie voor sandpainting. „Dat moet je zien als schilderen, maar dan met bijvoorbeeld takjes, blaadjes en gekleurd zand. Daar maken we een foto van en met hout maak je een mooi lijstje om het aan de muur te kunnen hangen.”

Groot cadeau
Terwijl Ten Hove vertelt, zijn om haar heen vrijwilligers aan het werk. „Dat is echt een groot cadeau”, zegt ze. „Ik krijg ontzettend veel hulp. Van mensen uit het dorp, maar ook van ondernemers uit de buurt. Dat geeft een gevoel van saamhorigheid.”

Er komt op het terrein verder een grote zandberg met een klimwand. En een oude landrover, waar kinderen op kunnen klauteren. Ze kunnen er ook dingen doen als handboogschieten en lasergamen. „Je moet wel met de tijd meegaan”, zegt Ten Hove daarover. „We hebben deze hedendaagse spellen wel bewust uitgekozen; het zijn strategiespellen die geen lawaai maken.”

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
49 stemmen