Volledig scherm
© Thinkstock

Bij grote handhavingsactie zaterdag en zondag in Brabant veel afvaldumpingen gevonden

ETTEN-LEUR - Rond de zestig buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa) hebben zaterdag en zondag in heel Brabant een handhavingsactie gehouden. Opvallend waren de grote hoeveelheden afvaldumpingen in het buitengebied.

Zaterdag
Vanaf zaterdagochtend tien uur zijn boa`s gaan controleren in de buitengebieden . Boa`s van diverse Brabantse gemeenten, Politie, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Brabants Landschap, Sportvisserij Nederland, jachtopzichters en de Waterschappen hebben samengewerkt.

Afvaldumpingen, loslopende honden, afvalverbrandingen, flora en fauna overtredingen, vliegen met drones, visserij, verboden toegang en off the road rijden in natuurgebieden zijn de zaken waarvoor is tegen opgetreden of gewaarschuwd is.

Zo'n veertig afvaldumpingen van uiteenlopende aard werden in het buitengebied aangetroffen van huishoudelijk- en snoeiafval tot bouw- en sloopafval. Er werden twee dumpingen van hennep gevonden.

Zondag
In de nacht van zaterdag op zondag hebben de Politie, Dierenpolitie en het Handhavingsteam Buitengebied voertuigen gecontroleerd die zich op de binnenwegen in de grensgebieden met België bevonden.

Tijdens deze actie is in Roosendaal een persoon aangehouden die nog een straf open had staan.

In Reusel werd een voertuig in beslag genomen waarvan de eigenaar nog een groot bedrag aan boetes had openstaan.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
296 stemmen