Volledig scherm
© Hollandse Hoogte

Biesbosch-gemeenten zetten azc-plannen in koelkast

GEERTRUIDENBERG/MOERDIJK - Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Moerdijk, Werkendam en Woudrichem maken even pas op de plaats met de plannen voor opvanglocaties voor asielzoekers. Dat maakten zij donderdag bekend.

De zogeheten Biesboschgemeenten kwamen tot dit besluit nu commissaris van de koning Wim van de Donk heeft aangekondigd dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) werkt aan een bijgestelde opdracht aan de Brabantse gemeenten.

Door het dalende aantal asielaanvragen is het de vraag of de huidige plannen voor opvanglocaties nog noodzakelijk en of wenselijk zijn. Binnen de Biesbosch-gemeenten was bedacht dat Drimmelen en Woudrichem ieder 300 asielzoekers zouden opnemen. De overige gemeenten zouden de vergunninghouders huisvesten.

Burgemeester Gert de Kok geeft vanavond na afloop van de informatieraad uitleg over de pas op de plaats die de Biesboschgemeenten maken met de plannen voor azc's. Ook Drimmelen legt al het werk stil, zegt hij in een reactie aan BN DeStem. Vanavond praat hij- na een uur of acht- de raadsleden bij in het Praathuis. De vergadering is openbaar; ook burgers zijn welkom.

Huisvesting
​Het COA komt op 1 september met een bijgestelde opdracht aan de Brabantse gemeenten. Die wachten de Biesbosch-gemeenten nu af. De dalende instroom heeft geen gevolgen voor het huisvesten van vergunninghouders. De 6 gemeenten zullen de komende tijd volgens het planning doorgaan met het huisvesten van vergunninghouders.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (60%)
  • Oneens (40%)
617 stemmen