Volledig scherm
© Stockfoto

Bibliotheek en Cultuurbedrijf Bergen op Zoom slaan handen ineen: 'Fusie niet uitgesloten'

Bergen op Zoom Bibliotheek Het Markiezaat en het Cultuurbedrijf (CKB, De Maagd en Het Markiezenhof) gaan nauwer samenwerken. Daarmee hopen beide instellingen onder meer de inwoners van de gemeente Bergen op Zoom beter te bereiken voor cultuureducatie en de taalachterstand in de gemeente terug te dringen. Bieb en Cultuurbedrijf denken dat ze elkaar kunnen versterken, zegt Harry van der Klink, interim-directeur van bibliotheek Het Markiezaat. "We hebben allebei de insteek dat we inwoners willen verrijken.

Het Cultuurbedrijf op het gebied van cultuur en wij met literatuur. We hebben veel raakvlakken met elkaar."

De samenwerking is de uitkomst van een haalbaarheidsonderzoek dat eerder dit jaar is uitgevoerd. Maar hoe die samenwerking er nou precies gaat uitzien, wordt pas in de loop van volgend jaar duidelijk.

Dat kan ook betekenen dat bieb en Cultuurbedrijf uiteindelijk alsnog fuseren. Van der Klink: "Maar dat is niet het uitgangspunt. Het gaat ons niet om de vorm, het gaat er om hoe we de inwoners het best kunnen bereiken. Misschien blijkt daar straks inderdaad een fusie voor nodig te zijn, maar misschien ook niet."

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van vrijdag.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
367 stemmen