Volledig scherm
Lambertuskerk in Wouw. © Beeldcollectief WestBrabant beeldcollectief.nl

Bezwaar tegen afwijzen subsidie Het Leefhuis en de stichting Behoud Lambertuskerk

ROOSENDAAL - Het Leefhuis en de stichting Behoud Lambertuskerk in Wouw hebben bij de gemeente Roosendaal bezwaar ingediend tegen de misgelopen subsidie. De aanvraag voor een bijdrage van 10.000 euro voor de restauratie van de kerk viel bij de gemeente buiten de boot omdat de bouwwerkzaamheden niet vallen onder een culturele of een maatschappelijke activiteit. Bij het Leefhuis verblijven mensen met kanker.

Het huis valt onder de stichting Donatiehuis. Die heeft de gemeente een subsidie van 70.000 euro gevraagd. Dit valt wel onder de maatschappelijke activiteiten, en toch heeft de gemeente de aanvraag niet gehonoreerd. In de subsidiepot zit nog maar 85.000 euro en bij het toekennen van de 70.000 euro aan subsidie voor het Leefhuis, is deze pot bijna leeg.

Wethouder Toine Theunis laat aan de gemeenteraad echter weten dat de stichting kansrijk is als het bezwaar wordt behandeld. Dan moet de gemeente alsnog met de 70.000 euro over de brug komen. De gemeenteraad praat donderdag over de bezwaren en kan besluiten de aanvragen alsnog te honoreren. Dan is een bezwaarprocedure niet meer nodig.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen