Volledig scherm
Dorpshuis De Trapkes. foto Peter van Trijen/het fotoburo

‘Bezuinigingen op SKW moeten ongedaan worden gemaakt’ in Rucphen

RUCPHEN - ‘Red ons gemeenschapshuis’ stond op de ballon die vertegenwoordigers van de vijf SKW’s in Rucphen donderdagavond bij de commissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM) aan voorzitter Johan van den Beemd (RVP) overhandigden. Die hing aan een doos met 3.738 protesthandtekeningen tegen de voorgenomen bezuiniging van 35.000 euro op de SKW’s.

,,We hebben geen huis-aan- huis-actie gevoerd. De petitie is ondertekend door bezoekers van de dorpshuizen en deelnemers aan de activiteiten’’, onderstreepte voorzitter Adrie van Ginneken van het SKW Sprundel de massale steun.

Van Ginneken voerde, in de rug gesteund door een overvolle publiekstribune, het woord namens de vijf SKW’s. Tegen heug en meug en met lood in de schoenen zijn die onlangs akkoord gegaan met de al in 2013 aangekondigde bezuiniging, nadat die was teruggebracht van 100.000 naar 35.000 euro.

Maar sinds 2013 is de rol van het sociaal-cultureel werk, onder meer als gevolg van de Wmo en de toegenomen burgerparticipatie, alleen maar zwaarder geworden. Er zijn juist méér taken bij de buurthuizen terechtgekomen, lichtte Van Ginneken toe.

Vanuit de commissie klonk vooral begrip voor die hartenkreet. Woordvoerders van vrijwel alle partijen zetten in hun vragen de Kadernota 2017 vraagtekens bij de korting.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
849 stemmen