Volledig scherm
Dolle kermispret tijdens een ritje in de Octopus op het Kasteelplein. De terugkeer naar het centrum van Breda is een succes. foto Joyce van Belkom/pix4profs

Bezoekers, exploitanten en horeca-ondernemers: 'Kermis Breda hoort in stadshart'

BREDA - Vaarwel Chasséveld. Hallo hartje stad. Als het aan bezoekers, exploitanten en horeca-ondernemers ligt blijft het centrum thuishaven voor de familiekermis in Breda. "Het Chasséveld heeft geen uitstraling. Ik sta hier perfect, zo mooi bij de Grote Kerk", zegt Coen van den Corput van Karimata-rad (minireuzenrad).

De eerste editie van de familiekermis, die nog tot en met woensdag duurt, slaat aan. Want Van den Corput is niet de enige exploitant die dik tevreden is met zijn nieuwe stek.

Ook collega's Eveline Martens (Brabants Eethuis) en Cor van Oosten (Flea Circus) zijn zeer content. "Ze moeten van het hele Valkenberg kermisterrein maken. Wat een mooie plek", zegt Van Oosten.

Voor de gemeente is het een pilot. Ze gaat straks met exploitanten, omwonenden en horeca-ondernemers kijken of de Grote Markt-Noord, het Kasteelplein en een deel van het Valkenberg echt bevalt als kermisterrein of dat een terugkeer naar het Chasséveld in het verschiet ligt.

"Nou, wat mij betreft blijft de kermis lekker in het centrum. Het is reuzegezellig", zegt Hedwig Pluyter uit Etten-Leur. 

Lees dinsdag meer over de kermis in BN DeStem

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
570 stemmen