Volledig scherm
© Thinkstock

'Bewoners Reginahof Steenbergen worden zwaarder'

STEENBERGEN – 'Bewoners Reginahof worden zwaarder'. Heel kort door de bocht is dat de conclusie die verpleegkundige Kitty Tielen (53) uit Oudenbosch heeft verbonden aan de scriptie die ze schreef voor haar post- HBO-opleiding bij Avans Hogeschool in Breda.

Een opmerkelijke conclusie die enige toelichting behoeft. Tielen, verbonden aan huiszorgorganisatie Ons Thuis: "Wat ik ermee bedoel is het volgende: ik heb bewezen dat ouderen die eerst eenzaam waren, zich gezonder en fitter voelen en beter eten als ze in een veilige, sociale omgeving terecht komen."

Voedingspatroon
Die veilige omgeving is het Reginahof, waar ze sinds de komst van de eerste bewoner op 1 november 2015 werkt. "Mijn onderzoek heeft zich toegespitst op het Reginahof. Mensen die hier voor het eerst kwamen, aten niet of hooguit één keer per dag. Hun voedingspatroon was gewoon slecht. Ze waren eenzaam, en zelfs als ze aan dagbesteding deden, kwamen ze daarna toch weer alleen thuis. Als je veiligheid biedt, begeleiding, zorg en aandacht, voelen ze zich meer op hun gemak. Dan wordt het gezelliger aan tafel, blijven ze langer zitten en eten ze vanzelf ook meer."

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
630 stemmen