Volledig scherm
© DG

Bewoners Meilust bezorgd over verloedering van buurt

BERGEN OP ZOOM - Bewoners van de wijk Meilust zijn bang voor achteruitgang van het imago van de wijk. Tijdens een bezoek van wethouder Yvonne Kammeijer aan de wijk kwamen diverse ergernissen van bewoners bovendrijven.

De wandelpaden bij Residentie Moermont zijn alles behalve een visitekaartje meer voor de wijk, vinden zij. "Het trottoir is slecht onderhouden, wortels bemoeilijken een wandeling hier. En dat terwijl hier zoveel ouderen lopen met rolstoelen en rollators", meent bewoner Alison Spoor.

De bewoners spreken daarnaast hun zorgen uit over het park. "Meilust staat bekend als mooie, groene wijk, maar sinds onze jaarlijkse parkdag drie jaar geleden is opgeheven doet de gemeente er niets meer aan. Het verloedert."

Bewoner Pierre Withagen maakt zich vooral druk om de wateroverlast in de Sibeliusstraat en de Ravelstraat waar hij woont. "In 1998 is het hier goed misgegaan en stonden onze woningen en kelders blank. Daarna ging het een tijdje goed, maar dat is allang niet meer het geval.

Vorig jaar augustus was het weer flink raak na een hoosbui. Elke keer dat de weerman op het journaal vertelt dat er regen aankomt, zitten wij gespannen in onze bank."

Volgens Withagen is alles er: pompen en een vijver waar het water naartoe kan. Alleen werkt het niet. En juist daar gaat het mis. "We proberen dit bespreekbaar te maken bij de gemeente, maar krijgen nauwelijks respons. Dat vinden we jammer. Elk jaar een nieuwe vloer leggen kunnen we ons niet veroorloven. Tevens daalt de waarde van onze woningen hierdoor."

Kammeijer heeft toegezegd alle problemen individueel te bekijken en behandelen.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
93 stemmen