Volledig scherm
© Thinkstock

Bewoners Gilze uiten zorgen over komst 26 kamers tijdens informatiebijeenkomst

GILZE - Een recente succesformule in gemeenteland werd woensdagavond in Gilze weer uit de kast getrokken. Daardoor verliep een bewonersbijeenkomst over huisvestingsplannen in de Meierstraat en de Kapittelstraat rustig en volgens plan van de gemeente Gilze en Rijen.

Het had best een boze avond kunnen worden, in het zaaltje van De Schakel. Want boos en teleurgesteld zijn de buurtbewoners rond beide straten zeker. Met name over de verhuur van 26 kamers in nu nog leegstaande panden, waarvan dertien aan statushouders.

“Geef die huizen aan Gilzenaren, Gilze heeft al genoeg asielzoekers.” Maar ook over de manier van communiceren door de gemeente. “Had dit een half jaar eerder gedaan.”

Maar de gemeente tackelde vooraf al een heet avondje door de zaal in vieren te delen en niemand, geen wethouder, geen burgemeester, geen woordvoerder op een podium te zetten.

Zo voorkom je een wij-tegen-zij-sfeertje.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
779 stemmen