Volledig scherm
© Thinkstock

Bewoners Dongen krijgen hun hondenlosloopstrook

DONGEN - De hondenlosloopstrook in Dongen is woensdag officieel geopend. De losloopstrook sluit ter hoogte van de Berlagestraat en Procureurweg aan op de Ecologische Verbindingszone die ook vanaf vandaag formeel geopend is. De ruim 700 meter lange strook is bedoeld voor hondeigenaren die hun hond vrij rond willen laten rennen.

„Toen de ecologische verbindingszone werd aangelegd, mochten de honden alleen aangelijnd het gebied in”, zegt Frank van Heteren, initiatiefnemer van de losloopstrook. Hij zamelde handtekeningen in klopte aan bij de gemeente.

Samen met de omliggende grondeigenaar Degoris van Beijsterveld ging hij in gesprek met de wethouder. „Ik had wel een stuk grond liggen dat ik eventueel aan de gemeente kon verkopen of ruilen”. Nu tweeënhalf jaar later loopt zowel de losloopstrook als de ecologische verbindingszone over zijn grondgebied. Wethouder Van Beek is blij met de losloopstrook. „Dit is echt tot stand gekomen op aandringen van de burgers.”
Hij noemt de strook een voorbeeld van een burgerinitiatief. De strook was al eerder toegankelijk voor de hondenbezitters maar werd in november gesloten om ingezaaid te worden en de honden.

„Nu staat het stuk er mooi groen bij”, zegt de wethouder. Een groepje honden en hun eigenaren staan ongeduldig voor het hek te wachten. Wanneer het open gaat, rennen de honden het gebied op. De eigenaren kunnen parallel op het ecologisch pad meelopen. De kosten voor de aanleg van de strook inclusief de aankoop van de grond waren 70.000 euro.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
545 stemmen