Volledig scherm
De stortkokers van de complexen aan de Kasterleestraat in Hoge Vucht zijn nog dicht, net zoals de kokers in dertien andere complexen in Breda. Daar staan tijdelijk vuilcontainers.

Bewoners Bredase flats moeten zelf asbestcontrole betalen

BREDA - De vereniging van eigenaars (VvE) van de veertien flats in Breda waar mogelijk asbest in de afvalkokers zit, zijn zelf verantwoordelijk voor de kosten van de controle.

In zestig flats in Breda zijn vorige week de vuilstortkokers tijdelijk gesloten vanwege de mogelijke aanwezigheid van asbest. Uit voorzorg zijn de stortkokers van die flats onderzocht waaruit blijkt dat er in 46 gevallen niets aan de hand is.

Dat was ook het geval bij Residentie De Zuiderborg in IJpelaar. Vorige week werden de kokers hals over kop gesloten en vuilcontainers geplaatst. Aangezien het bestuur van de VvE van De Zuiderborg niet langer wilde wachten, heeft de VvE zelf een bedrijf ingehuurd om te onderzoeken of er asbest in hun stortkokers zit.

"Wij hebben geen asbestkokers, nooit gehad ook. Hier wordt het afval afgevoerd door kokers van metaal", vertelt bestuurslid Patricia Hamburg. Ondertussen kunnen de bewoners van De Zuiderborg de kokers weer gebruiken.

De kokers van de complexen aan de Kasterleestraat in Hoge Vucht zijn nog dicht, net zoals de kokers in dertien andere complexen in Breda. De VvE in de Kasterleestraat zit vrijdag rond de tafel met de gemeente over de stand van zaken.

Lees het uitgebreide verhaal in BN DeStem van donderdag.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen