Volledig scherm
Breda Barst. © achieffoto BN Destem

Bewoners binnenstad Breda willen geen evenementen na 11 uur 's avonds

BREDA - Als het aan de wijkraad Stadshart/Valkenberg ligt, stopt popfestival Breda Barst 's avonds gewoon weer om 23.00 uur en niet een uur later. Dat bleek maandagavond tijdens de vergadering van de wijkraad. Die raad was eerder benaderd met de vraag of bewoners er mee konden instemmen dat Breda Barst, net als vorig jaar, door zou gaan tot middernacht.

Daar voelt de wijkraad niets voor. Dat heeft overigens weinig te maken met het evenement zelf, maar is meer een principekwestie. "Wij vinden dat de gemeente Breda nu eens met een ordentelijk locatiebeleid moet komen", aldus voorzitter Piet Maanders. "We blijken in een situatie te zijn beland, waarbij wij als bewoners bij talloze losse evenementen om tafel moeten zitten met de verschillende organisatoren om te praten over de tijd dat het festijn moet eindigen."

Maanders: "Dat is niet onze taak. Wij vinden dat de gemeente dat moet vastleggen in duidelijk locatiebeleid. En er vervolgens op moet toezien dat de regels worden nageleefd."

Mooie eindtijd
Neemt niet weg dat de stelling van de binnenstadbewoners is dat 23.00 uur een mooie eindtijd voor alle evenementen is. Al is het maar, omdat na afloop van een festival, de geluidsoverlast voor omwonenden nog niet voorbij is. Mensen verlaten namelijk pas na afloop massaal luidruchtig het evenement, waarna het terrein wordt afgebroken en schoongemaakt. "Dat betekent zeker nog een uur extra lawaai."

Breda Barst is op 17 en 18 september in park Valkenberg.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
278 stemmen