Volledig scherm
© Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Bewoner Markt Kruisland: ‘Niet met de nek aangekeken’

DEN HAAG/KRUISLAND - Bewoner Leo Gielen van de Markt in Kruisland, die het terras van De Commerce van de Markt heeft weten af te krijgen, wordt daarvoor in het dorp niet met de nek aangekeken, zei hij gisteren bij de Raad van State. „Iedereen doet gewoon tegen ons”, vulde zijn vrouw Grietje aan.

Gielen voert bij de hoogste rechter een zaak tegen het Paraplubestemmingsplan. Daarin heeft de gemeente Steenbergen terrassen toegestaan op openbare plaatsen in alle kernen.

Voor Gielen betekent dit dat het terras van De Commerce haast tot aan zijn gevel reikt. Daar kreeg hij genoeg van want het gaat daar tot middernacht door. „Steeds rumoeriger natuurlijk”, zei Gielen die in 2003 aan de Markt kwam wonen.
Op zijn verzoek stelde de Raad van State een paar maanden geleden in voorlopige uitspraak het Paraplubestemmingsplan buiten werking. Gisteren diende in Den Haag de bodemzaak.

Uitbater van De Commerce Edwin Maas baalt er stevig van. Hij heeft tijdelijk zijn terras aan de andere kant van zijn restaurant, maar wil zo snel mogelijk de negentig stoelen en tafels terug.

Hij vindt het oneerlijk. Tien jaar geleden toen hij de zaak overnam was er niets aan de hand. Het terras staat ook in zijn huurcontract. Maar Steenbergen had het terras nooit opgenomen in een bestemmingsplan.

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
853 stemmen