Volledig scherm
Volgens Marco de Jongh zijn er scheuren in zijn woning ontstaan tijdens archeologisch onderzoek op het terrein achter zijn huis. Hij wil dat de gemeente de schade vergoedt. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Bewoner Bergen op Zoom: 'Scheuren in huis door blunders van de gemeente'

BERGEN OP ZOOM - Bergenaar Marco de Jongh is ziedend op de gemeente Bergen op Zoom. Volgens De Jongh stapelde de gemeente blunder op blunder bij archeologische werkzaamheden op het voormalige sportveld achter zijn woning aan de Meeussenstraat

Zo is er volgens De Jongh veel te zwaar materieel ingezet voor het werk. Door de trillingen daarvan zijn er volgens hem scheuren in zijn woning ontstaan. Ook zijn buren hebben (wat) schade. De Jongh en zijn buren willen dat de gemeente die vergoedt, maar de gemeente Bergen op Zoom is er niet van overtuigd dat de scheuren door dit werk zijn ontstaan.

Op het terrein van de voormalige busremise aan de Zuid-Oostsingel en het achtergelegen veldje met sporthal moet een nieuw wijkje verrijzen met 78 huurwoningen en een parkeerkelder. Voorafgaand daaraan is eind mei begonnen met archeologisch onderzoek op het terrein. Daarbij werd een machine gebruikt om enkele betonnen platen weg te breken. Door de trillingen daarvan zijn er volgens De Jongh kleine scheurtjes in zijn woonkamer ontstaan en een grote scheur in de buitenmuur van zijn loods. Daarnaast brak er een ruit in de garage.

De Jongh: "We zijn van tevoren ook helemaal niet geïnformeerd over dat werk. Hadden we dat wel geweten, dan hadden we onze huizen uitgebreid kunnen fotograferen, als een soort nulmeting. Nu kunnen we niet laten zien hoe het er voor het werk uit zag."

Lees meer over de scheuren in BN DeStem van woensdag

Live Voetbal

home logo PSVPSV
72'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
14:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
940 stemmen