Volledig scherm
De bestuurder is na zijn dollemansrit aangehouden in de Fellenoordstraat. © Perry Roovers/MaRicMedia

Bestuurder van bus na dollemansrit aangehouden in Breda

BREDA - De politie heeft woensdag na een dollemansrit de bestuurder van een blauwe bestelbus aangehouden in de Fellenoordstraat in Breda. De man bleek onder invloed te zijn van verdovende middelen.

Aan de achtervolging door het centrum van Breda deden meerdere politievoertuigen mee. De bestuurder van de bus negeerde bij zijn rit stoptekens, slingerde over de weg en reed achteruit tegen een lantaarnpaal. Daarnaast bracht hij andere bestuurders ernstig in gevaar. Een getuige meldde via 112 dat een bestuurder als een bezetene door het centrum van Breda reed. Daarbij konden diverse verkeersdeelnemers ternauwernood een aanrijding voorkomen. Ook voetgangers moesten opzij springen.

Afkoelen
Al snel wist de politie de man in de Fellenoordstraat tot stoppen te brengen en kon hij aangehouden worden. De bestuurder  is aangehouden. Hij is verhoord en kon enkele uren afkoelen op het politiebureau. Hij zal zich tegenover de rechtbank moeten verantwoorden voor zijn rijgedrag. De verdachte zat samen met zijn hond in de auto. Deze is nadat de verdachte is overgebracht naar het cellencomplex tijdelijk naar het asiel gebracht. De hond wordt spoedig weer met zijn baasje herenigd.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
518 stemmen