Volledig scherm
© Stock.xchng

Bestuur Wmo-raad in Halderberge stapt op

OUDENBOSCH - De drie dagelijks bestuursleden van de Wmo-raad Halderberge hebben hun werkzaamheden per direct neergelegd.

Zij voelen zich ondergewaardeerd voor de geleverde adviezen en inbreng. In een brief aan het college geven voorzitter Wim Hoogstad en secretaris Jan van der Leer aan het lidmaatschap van de Wmo-raad te beëindigen. Ook vice-voorzitter Cor Dijkmans legt het bijltje er bij neer. De Wmo-raad, die het gemeentebestuur advies uitbrengt inzake de Wet maatschappelijke ondersteuning telt negen leden. Vier daarvan stappen nu op.

"De afgelopen twee jaar is er wel veel gepraat en geschreven, maar dit heeft nauwelijks iets concreets opgeleverd", aldus Hoogstad en Van der Leer, die zeggen zelf veel tijd en energie in de Wmo-raad gestopt te hebben.

"Door de decentralisaties in de zorg is er veel op ons afgekomen. Wij werken op vrijwillige basis, veel Wmo-raadsleden vinden de materie complex en te weinig concreet", zegt Hoogstad.

Daar staat volgens de voorzitter geringe waardering van ambtenaren tegenover. "Zelfs opbouwende kritiek hoort men liever niet. Concrete verbeterpunten worden onvoldoende opgepakt."

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
76 stemmen