Volledig scherm
© ANP

Besluit over opvang 1.078 asielzoekers in regio Breda donderdagavond bekend

RIJSBERGEN - De burgemeesters van acht gemeenten in de regio Breda lichten donderdagavond hun gemeenteraden in over de opvang van nog eens 1.078 vluchtelingen in de regio. Het gaat om Breda, Zundert, Etten-Leur, Halderberge, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Oosterhout en Gilze en Rijen.

De Bredase burgemeester Paul Depla maakt het besluit daarna aan de media bekend.

De Baroniegemeenten zijn daarmee een van de laatste in de rij die gevolg geven aan de eerdere oproep van de Brabantse commissaris van de koning, Wim van de Donk, om voor extra noodopvang te zorgen en meer statushouders op te nemen.

Een van de locaties die de afgelopen tijd veelvuldig in de wandelgangen is genoemd als nieuwe opvanglocatie, is het voormalige aanmeldcentrum in Rijsbergen.

Vorige week bracht Van de Donk, in het bijzijn van de burgemeester van Zundert en een vertegenwoordiger van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) er nog onverwacht een bezoek.

Omwonenden van het oude aanmeldcentrum voelen niks voor de opvang van mogelijk honderden vluchtelingen en wachten het besluit van donderdagavond in spanning af.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-2
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
70'
1-0
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
67'
0-1
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
24'
0-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
693 stemmen