Volledig scherm
© stock.xchng

Besluit over midgetgolfbaan Meilust in Bergen op Zoom loopt vertraging op

BERGEN OP ZOOM -  De onzekerheid over de toekomst van de midgetgolfbaan in Meilust duurt voort. De gemeente Bergen op Zoom verwacht op zijn vroegst pas in oktober duidelijkheid te kunnen geven over een eventueel tweede leven van de minigolfbaan. "Wat we wel zeker weten, is dat de baan dit seizoen niet meer open gaat", zegt gemeentewoordvoerder Erwin Stander.

De gemeente Bergen op Zoom trok in maart de stekker uit de midgetgolfbaan. Ze vindt het openhouden van een dergelijke voorziening geen gemeentelijke taak. Daarnaast zijn de banen dermate verouderd dat ze alleen met een forse investering weer exploitabel te maken zijn. 

De gemeenteraad ziet dat echter anders, vindt de golfbaan juist een meerwaarde voor de wijk Meilust. Met een unaniem gesteunde motie werd het Bergs college enkele maanden geleden opgedragen om snel met potentiële overnamekandidaten om tafel te gaan zitten om de baan alsnog nieuw leven in te blazen.

Er hebben zich ondertussen drie serieuze kandidaten gemeld, waaronder de stichting Doe Je Passie, die ook een de maaltijdenservice voor ouderen onder haar hoede heeft.

Met alle drie die kandidaten hebben inmiddels 'verkennende gesprekken' plaatsgevonden, schrijven B & W in een tussentijdse rapportage aan de raad.

Lees meer in BN DeStem van woensdag.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
900 stemmen