Volledig scherm
© Thinkstock

Beslag gelegd op ruim één miljoen euro van Bredanaar, man verdacht van corruptie

BREDA- De FIOD heeft woensdag beslag gelegd op ruim een miljoen euro van een man uit Breda. De man wordt verdacht van corruptie en valsheid in geschrift. 

De verdachte was een voormalig trade manager en afdelingshoofd van een onderneming die termijnhandel verricht met agrarische producten en biobrandstoffen. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de verdachte klanten bevoordeelde en als tegenprestatie giften ontving onder de noemer ‘advieswerkzaamheden’. Deze giften heeft hij verzwegen tegenover zijn werkgever.

1.000.000 euro
In de periode tussen 2013 en mei 2015 zou de verdachte zo circa 1.200.000 euro hebben verdiend. De FIOD heeft gisteren beslag gelegd op onroerend goed, geld op bankrekeningen, een aandelenportefeuille en een auto. De waarde van het beslag wordt geschat op meer dan 1.000.000 euro.

De FIOD doorzocht de woning van de verdachte en twee garageboxen in Breda. Ook is er een bedrijfspand in Emmen doorzocht. Naast beslaglegging op waardevolle goederen is ook de administratie meegenomen. Het onderzoek door de FIOD startte na een aangifte van de voormalig werkgever van de man in mei 2015. De man is in mei 2015 door zijn werkgever ontslagen.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
543 stemmen