Volledig scherm
Petticoat © BOV

Bergse theatergezelschap BOV met 9 nominaties voor Petticoat naar DeLaMar Theater

BERGEN OP ZOOM – De musical 'Petticoat' van theatergezelschap BOV in Bergen op Zoom staat met negen nominaties op de shortlist van de AMA, de Amateur Musical Awards. Dat is eerder deze week bekend geworden.

In de longlist die op 13 augustus werd gepresenteerd, had de Bergse musical er elf te pakken. In totaal zijn er twaalf categorieën waarvoor musicals genomineerd kunnen worden, zoals beste regisseur en beste hoofdrolspeler. Elke categorie telt maximaal vijf kandidaten.

Bij de bekendmaking van de longlist zei voorzitter Ad van Terheijden dat hij hoopte er met de helft, zes dus, op de shortlist te komen. Het getal van negen overtreft dus ver zijn verwachtingen. "Dit is geweldig, natuurlijk!"

Gevolg is dat de BOV het meteen al drukker heeft dan gepland, zegt Van Terheijden. "We zijn deze week begonnen met de repetities voor de nieuwe musical The Wiz en moeten nu ook in Amsterdam gaan repeteren. Want we gaan nu ook optreden in De La Mar."

Het bekende Amsterdamse theater is de plek waar op 24 oktober de prijzen voor musicals van amateurtheatergezelschappen in Nederland wordt uitgereikt. uit de regio West-Brabant is Max Mini uit Etten-Leur een rivaal met zes nominaties.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
102 stemmen