Volledig scherm
Dierwetenschapper Suzy Deurinck tussen de door haar getrainde paarden. foto chris van klinken/pix4profs

Bergse Suzy Deurinck: 'Laatst heb ik kippen geleerd kleuren te herkennen'

BERGEN OP ZOOM - Suzy Deurinck (29) uit Bergen op Zoom is als zzp'er begonnen met het trainen van dieren met gedragsproblemen of trauma's. Ze combineert hierbij haar studies dierwetenschap en gedragstherapie.

Deurinck: "Dierwetenschap heeft als uitgangspunt dat je voorkomt dat een dier ziek wordt. Met gedragstherapie werk je in de praktijk om een gedragsprobleem of trauma af te leren. Dus onderzoek, analyseren en toepassing." Deurinck heeft al veel dieren geholpen.

Zo bleek een agressieve pony angstig te zijn voor handen bij haar hoofd. Dit heeft Deurinck opgelost door het gedrag stapje voor stapje te veranderen met positieve beloning. Steeds vaker en steeds dichterbij kreeg de pony hiermee te maken. Iedere keer als ze niet schrok kreeg ze een beloning.

Deze methode wordt de positieve bekrachtigingstheorie genoemd. Deze theorie gaat uit van het langzaam opbouwen van belonen voor goed gedrag. 

In het weekend van 10 en 11 september houdt Deurinch een seminar in The Pine Ranch op Bergsebaan 71 in Bergen op Zoom. Hier spreekt onder meer de Amerikaanse Shawna Karrasch. Zij is een bekende dierentrainer die werkt met de positieve bekrachtigingstheorie. Zo heeft ze onder meer bekende paarden van de afgelopen Olympische Spelen getraind. Verder zijn er gedurende dit weekend ook clinics en houdt Deurinck een spreekuur voor vragen. Meer informatie: deurinck.nl

Lees meer in BN DeStem van donderdag 8 september 

Meer informatie: deurinck.nl

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
539 stemmen