Volledig scherm
Vlnr. Timo Hermans, Floran Wolters en Rowy de Groot

Bergse studenten gaan stage lopen op Pinkpop

BERGEN OP ZOOM - Vier studenten van de opleiding Podium- en Evenemententechniek aan de Zoomvliet Studio in Bergen op Zoom krijgen een droomstage. Werken tijdens dit grote festival om zo praktijkervaring op te doen.

Licht. Check. Special effects. Check. Meer dan zeventig technici werken mee aan het muziekfestival Pinkpop in Landgraaf komend weekend. Dit staat nog los van de crewleden voor techniek die bands zelf meebrengen om de 200.000 bezoekers van de beste shows te voorzien.

Docent Cees Snellink kon via connecties in de muziekwereld deze tweedejaars binnenloodsen. "Ik zie deze mannen dagelijks in de klas. Ik weet welke werkervaringsplaats bij welke jongens past en daarom heb ik deze vier voorgedragen", aldus Snellink die tevens bij Gebouw-T als hoofd techniek werkzaam is.

"Een jaar geleden droomde je ervan dat je op zo'n groot festival mag staan. Nu is het al zover", zegt Rowy de Groot (19) uit Halsteren. "Helaas heb ik door huiswerkstress geen tijd gehad om visitekaartjes te maken", grapt Timo Hermans (23) uit Kloetinge.

Gisteren zijn ze al vertrokken naar Limburg, waar ze tot en met maandag hard aan het werk moeten. De mannen zijn goed voorbereid. Een dik werkboek met daarin planning, regels en plattegronden van het evenement hebben ze al bestudeerd.

"We mogen niet in de zogenaamde pyrotechniek zones komen zonder begeleider. Dit is een specialisme waar onder meer vuurwerk onder valt", legt De Groot uit. 

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
543 stemmen