Volledig scherm
Jasmijn van Vlimmeren is in Venlo met haar hondje Free Wifi kampioen van Nederland geworden in de klasse junior agility. © Tonny Presser / Pix4Profs

Bergse Jasmijn (12) en Free Wifi grijpen Nederlands kampioenschap agility

BERGEN OP ZOOM - Tijdens de Nederlandse kampioenschappen agility heeft de 12-jarige Jasmijn van Vlimmeren uit Bergen op Zoom met het vlinderhondje Free Wifi de titel Nederlands Kampioen Agility Junior behaald. De kampioenschappen werden het afgelopen weekeinde gehouden in Venlo.

Agility is een vorm van hondensport waarbij de hond foutloos en snel een parcours met hindernissen moet nemen. Aan het kampioenschap deden 35 kinderen van 7 tot 19 jaar mee. Er werd gelopen in drie categorieën afhankelijk van de hoogte van de hond. Jasmijn won in de categorie small. De organisatie was in handen van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland in samenwerking met Kynologen Club Canida uit Venlo. Iris, de tweelingzus van Jasmijn, presteerde het om in de categorie medium bij de volwassenen op het podium te komen. Zij behaalde met border collie Ivy een derde plaats.

Jasmijn heeft Free Wifi samen met haar tweelingzus opgeleid. "Het eerste jaar mocht Free Wifi nog niet aan wedstrijden meedoen en werd er alleen maar getraind. Ik begon met een tunnelbuis waar Free Wifi door moest kruipen en daarna bouwde ik de sprongen op tot een hoogte van 30 centimeter. Ik kon aan Free Wifi zien dat ze het leuk vond", zegt Jasmijn.

Free Wifi is volgens haar een bijzonder hond die ze acht weken na de geboorte heeft opgevoed. "Ik heb ook agility met andere honden gedaan, maar geen enkele hond was zo goed als Free Wifi."

Lees het hele verhaal vrijdag 8 juli in BN DeStem. 

Live Voetbal

home logo PSVPSV
74'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
14:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
940 stemmen