Volledig scherm
Om aan het EK in Slovenië mee te kunnen doen, moesten Pim Piessens (links) en Stefan Raats anderhalf jaar op diverse locaties trainen. FOTO Chris van Klinken/Pix4profs

Bergse gymnasten naar EK Teamgym

BERGEN OP ZOOM - Bergenaren Stefan Raats en Pim Piessens gaan met het Nederlands team van 12 tot 16 oktober in Maribor Slovenië deelnemen aan de Europese kampioenschappen Teamgym 2016. Beide turners zijn lid van de Bergse turnvereniging UDI. 

De 25-jarige Stefan Raats komt uit voor het Nederlands seniorenteam en Pim Piessens, die 14 jaar is, maakt deel uit van het Nederlands junioren- mixteam, dat bestaat uit zes jongens en zes meisjes van 14 tot 18 jaar. Voor de Europese kampioenschappen hebben zich zowel bij de senioren als bij de junioren negen landen geplaatst.

De beste zes landen gaan door naar de finale. Pim Piessens acht de kans om de finale te bereiken bij de junioren erg groot. "Dat lijkt me geen probleem. Noorwegen, Zweden, Denemarken en Frankrijk zijn erg goed, maar dan volgen wij."

Stefan Raats zegt dat de doelstelling van het seniorenteam is de finale te halen. Raats werd dit jaar al Nederlands kampioen op de mini-trampoline.

Alle teams die aan het EK meedoen bestaan uit twaalf gymnasten.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
525 stemmen