Volledig scherm
Draaidag 2 op camping Uit en Thuis: een potje scrabble op de camping. Foto Chris van Klinken/Pix4Profs

Bergse familiefilm Dag Mannetje krijgt met Dag Max een 'beter' vervolg

BERGEN OP ZOOM - Deze week begonnen de opnamen van Dag Max, de nieuwe speelfilm van Filmcollectief Chillground uit Bergen op Zoom. Weer met Casper Eggermont in de hoofdrol. "Hij is wel veranderd, hij pubert.'

"De verwachtingen zijn iets hoger gespannen dan tijdens de opnamen van Dag Mannetje, de kerstfilm die in december 2014 zijn première beleefde. Dag Max handelt over hetzelfde gezin, alleen is Max twee jaar ouder en gaat hij puberen", aldus regisseur en oprichter van het Bergse Filmcollectief Chillground Wouter van de Watering (25).

Hoofdrolspeler is opnieuw Casper Eggermont, inmiddels in werkelijkheid 16 jaar en bezig aan de derde klas van de mavo op het Rijks, maar in de film 14 jaar jong. Hij maakte niet alleen furore als Max in de eerste film, Bergenaren kunnen hem ook kennen van zijn rol als Diederick in het gelijknamige openluchttheaterstuk van Stichting De Vierschaer. Ook speelde hij Ciske de Rat in de uitvoering van de Bergse Operette Vereniging.

"We hebben allemaal erg genoten van het maken van Dag Mannetje, dus ook ik heb best lopen zeuren om een vervolg", aldus Casper. "Ik opperde nog dat dat vervolg Dag Mannetje Leert Duiken Op Ibiza moest gaan heten, maar daar trapten ze niet in", aldus Dré Lameir, filmvader van Max in beide films. "Hier zitten we dus nu, op camping Uit en Thuis op de Heimolen", zegt hij lachend.

Dag Max zal vóór de zomervakantie van 2017 in première gaan en op de middelbare scholen in Bergen op Zoom vertoond worden.

Lees zaterdag meer in BN DeStem.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
892 stemmen