Volledig scherm
Opperste concentratie tijdens de workshop tekenen. foto Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Bergse Actieve Senioren naar 't Fort als nieuwe thuisbasis

BERGEN OP ZOOM - De Bergse Actieve Senioren (BAS), de plaatselijke afdeling van de KBO, biedt dit najaar veel cursussen aan in wijkcentrum 't Fort aan de Bernadettestraat in Bergen op Zoom.

Van de 52 cursussen wordt de helft op 't Fort gegeven. Voor BAS is dat een nieuwe locatie.

"We gaan daar gebruikmaken van de begane grond", zegt BAS-voorzitter Eric Reynaers. "De cursussen hadden ook gegeven kunnen worden in wijkcentrum De Korenaere aan Korenmarkt. Maar omdat de toekomst van De Korenaere onzeker is hebben we dit besluit genomen", zegt Reynaers. Deze week wordt duidelijk of De Korenaere definitief sluit of niet.

"We zijn met de Stichting Verenigde Wijkcentra (SVW) overeen gekomen dat we gedurende een jaar gebruik mogen maken van 't Fort."

De Wittenhorst in Halsteren, 't Fort en Antonius Abt/Het Hoofdkwartier op Borgvliet worden echter nog maar tot eind van dit jaar door SVW beheerd. De wijkcentra blijven echter daarna gewoon open en zullen per 1 januari 2017 door een nog niet bekende organisatie beheerd worden.

Eind september wordt bekendgemaakt wie dat is. In de race zijn de WijZijn Traverse Groep en comité De Ontmoeting van Joke Storm, Henk Lenting en Eugene van den Eijnden. Volgens Reynaers heeft BAS van de gemeente de garantie gekregen dat ze tot 30 juni 2017 op 't Fort mag blijven. Reynaers: ,,Maar we hopen op continuïteit. We hebben 1.400 leden en we zijn toe aan een accommodatie die ons een thuisgevoel geeft. Noem het maar een openbare huiskamer."

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen