Bergs stel bouwt beeldentuinen onder zee in Thailand

BERGEN OP ZOOM – Frank van Klaveren en zijn vriendin Vera Aarden uit Bergen op Zoom emigreren in maart of april naar Thailand. Ze gaan daar kunstmatige riffen bouwen.

Volledig scherm

De twee zijn al een poos fanatieke duikers. Ze bekommeren zich derhalve om de natuur onder water, in het bijzonder koraalriffen, de 'kraamkamers' van de oceaan. Deze spectaculaire natuurgebieden worden met uitsterven bedreigd, met 'dank' aan de mens. Overbevissing, bevuiling en toerisme zijn zo wat oorzaken.

Roer om

In tegenstelling tot andere natuurliefhebbers laten de twee Bergenaaren het er niet bij zitten. Ze gooien het roer om en emigreren uiterlijk begin april naar Thailand om daar op het voor duikers bekende eiland Koh Tao kunstmatige koraalriffen te bouwen die er ook nog eens kunstzinnig uitzien. De riffen hebben de vorm van handen en bloemen. Daar gaat op een gegeven moment koraal op groeien en daar komen weer vissen op af.

Startkapitaaltje

De creatie van zo'n beeldentuin onder water is een volstrekt uniek initatief, waarvoor de twee 'onderwatertuiniers' een organisatie in het leven hebben geroepen: CoralGardening. Met behulp van een startkapitaaltje en crowd funding hopen ze er hun werk van te maken. Van Klaveren: ,,Het gaat ons om de financiering van het project. Wij leven sober, wij hebben niet veel nodig."

Lees dinsdag meer in BN DeStem.

Poll

Nederland haalt de klimaatdoelstellingen nooit.

Nederland haalt de klimaatdoelstellingen nooit.

  • Eens (88%)
  • Oneens (12%)
189 stemmen