Volledig scherm
Ria en Gerrit Franken. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Bergs echtpaar voor tweede keer gevolgd in We zijn er Bijna

BERGEN OP ZOOM -  Meer dan zevenduizend kilometer reden Ria (69) en Ger Franken (71) uit Bergen op Zoom met hun caravan door Spanje en Portugal.

Net als vijftig andere deelnemers aan een kampeerreis die zeven weken duurde. In hun kielzog filmde een kleine cameraploeg van Omroep Max hun belevenissen die de afgelopen vijf weken werden uitgezonden tijdens het programma We zijn er Bijna.

Een groot succes, want er kijken wekelijks zo'n twee miljoen mensen naar de ouderen. Vooraf weten de deelnemers trouwens niet of ze door Max worden gevolgd. Dat krijgen ze pas na hun reservering bij de ANWB te horen.

Voor Ria en Ger Franken was het -puur toeval- de tweede keer dat ze opduiken in We zijn er Bijna. Drie jaar geleden, toen ze met een groep door Bulgarije en Roemenië trokken, werden er ook opnames gemaakt.

De twee Bergenaren zijn dol op kamperen en doen dit al ruim veertig jaar. Hoe het is om met een grote groep van camping naar camping te reizen en ook nog eens te worden gefilmd, vertellen ze dinsdag in de krant.

De avonturen van de familie Franken en co worden gemonteerd door een stadsgenoot van de twee. Wouter Crusio verwerkt ruim tweehonderd uur aan filmmateriaal in zijn Bergse studio. Ook hij doet dinsdag zijn verhaal in BN DeStem.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
848 stemmen