Volledig scherm
© Thinkstock

Bergenaar ontkomt aan pistoolschot: ‘Vrouw (33) vastberaden haar man dood te schieten’

BERGEN OP ZOOM / BREDA - De 32-jarige Marokkaan Saïd L. uit Bergen op Zoom heeft begin december 2015 ternauwernood een moordaanslag overleefd, beraamd door zijn echtgenote en een andere vrouw. Echtgenote Zoubida A. (33) wordt ervan beschuldigd dat zij, of een handlanger van haar, met voorbedachten rade een pistoolschot in de richting van haar man heeft willen afvuren.

Zoubida A. zou al twee jaar rondlopen met het vaste voornemen om haar man van het leven te beroven. En ook al eerder daartoe een mislukte poging hebben gedaan.

Relatieproblemen
Haar liquidatieplannen zouden voortkomen uit ernstige relatieproblemen. Zij zit nu in Nieuwersluis vast in alle beperkingen. Gevreesd wordt dat zij opnieuw een moord beraamt als zij daartoe de kans zou krijgen.

Daarom is er dinsdag een tussentijdse zitting in Breda. Daarmee wordt voorkomen dat zij zou moeten worden vrijgelaten als de maximale termijn van voorrarrest is verlopen.

Beschuldigingen
De beschuldigingen aan haar adres blijken uit de tenlastelegging. Zoubida A. is geboren in Bergen op Zoom en van Marokkaanse afkomst. Een arrestatieteam hield haar op 12 december aan in de wijk Borgvliet in Bergen op Zoom.

Vrijwel gelijktijdig werd daar toen een andere vrouw opgepakt, de 42-jarige Nederlandse Corina B. Zij wordt ervan beschuldigd nauw betrokken te zijn geweest bij de moordplannen. Deze verdachte moet donderdag voorkomen, ook in een zogeheten pro-formazitting.

Moordcomplot
De politie kwam het moordcomplot op het spoor door langdurig het telefoonverkeer tussen de vrouwen af te tappen. Uit die gesprekken bleek ook dat de moordlustige dames een pistool hadden gekocht of laten kopen in Rotterdam.

Dat wapen hadden zij in elk geval in bezit in de periode van 2 tot en met 8 december vorig jaar.

Naar verluidt wil Saïd L. geen aangifte doen. Hij zou veilig onderdak hebben moeten zoeken voor zichzelf en de vier kinderen van het echtpaar.

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (78%)
  • Oneens (23%)
80 stemmen