Volledig scherm
Koej kan met z’n ribeye en rumpsteak misschien klinken als een ruige mannentent, het nieuwe pop-uprestaurant in Bergen op Zoom valt ook bij de dames in de smaak. © Chris van Klinken / het fotoburo

Bergen op Zoom tikt Koej weer op de vingers vanwege geluidsoverlast

BERGEN OP ZOOM - Het moet klaar zijn met de geluidsoverlast van Koej. De gemeente Bergen op Zoom heeft het restaurant aan de Zuidzijde Haven een tweede en laatste waarschuwing opgelegd.

Bij een volgende overtreding kan het bedrijf een dwangsom tegemoet zien. Het restaurant werd in maart ook al op de vingers getikt. Omwonenden gaven aan last te hebben van onder andere te harde muziek.

Mocht Koej opnieuw in de fout gaan, dan kan het bedrijf een rekening van 5.000 euro per overtreding tegemoet zien. Die kan twee keer worden opgelegd.

Geluid
Als het geluid daarna nog niet binnen de perken blijft, wordt de dwangsom verhoogd naar 7.500 euro per overtreding. Ook die kan volgens gemeentewoordvoerder Erwin Stander twee keer worden opgelegd.

Volgens een van de initiatiefnemers komen de klachten dit keer niet van de naaste buren, maar van de mensen die boven het restaurant wonen. "Het gaat over het geluid in de tuin. Maar we geven daar geen stampfeesten, we draaien zachte loungemuziek. Dat hoort nu eenmaal bij horeca."

Het restaurant baalt van de nieuwe klachten.

Lees meer in BN DeStem van vrijdag.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen