Volledig scherm
Bierfestival Provoosthuis in Bergen op Zoom - foto Christ van Klinken - Pix4Profs

Bergen op Zoom loopt uit voor bieren

BERGEN OP ZOOM - Het was zaterdag erg druk in de Potterstraat waar het Bergsche Bierbrouwers Gilde voor de twintigste keer het Bergsch Bierfestival hield.

Er was soms geen doorkomen aan. Het publiek kon kennismaken met 110 speciale bieren. Daarvoor moesten consumptiemunten gekocht worden.

"We hebben 800 festivalglazen die gehuurd kunnen worden in omloop en 3.000 consumptiemunten. Die munten moeten we zo snel mogelijk ophalen bij de kramen, anders stagneert de verkoop", zei Jan Hazen van het Bergse gilde.

Hij schatte het aantal bezoekers op ruim tweeduizend. Hazen: "De belangstelling onder jongeren en vrouwen neemt toe. Jaren geleden kwamen alleen maar ouderen naar het festival. Maar we brengen ook een festival met speciale bieren. Die worden vooraf geselecteerd."

Tijdens het festival werd ook de uitslag bekendgemaakt van het Open Bergse Bierbrouw Kampioenschap. Nadat de keurmeesters de 175 bieren hadden gekeurd werd Gijs Brouwers van het Peels Bierbrouwers Gilde uit Eindhoven uitgeroepen tot algemeen winnaar. Hij is een jaar 'de beste brouwer van Berrege en omstreken'.

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
65 stemmen