Volledig scherm
© Stock.xchng

Bergen op Zoom houdt 3 miljoen over maar is niet blij

BERGEN OP ZOOM - Bergenaren maken te weinig gebruik van de WMO, de Wet maatschappelijke ondersteuning waar mensen een beroep op kunnen doen als ze zorg nodig hebben. Mede daardoor hield de gemeente bijna 3 miljoen euro over vorig jaar.

Dat zit de Bergse gemeenteraad niet lekker. "We krijgen nijpende verhalen te horen over mensen die zorg nodig hebben en niet krijgen", zegt Wim Musters, raadslid voor het CDA. Normaal gesproken gaat geld dat over is in de spaarpot, de algemene reserve heet dat. Maar dit keer niet.

De voltallige gemeenteraad heeft deze week besloten dat een miljoen euro het labeltje WMO houdt. Met andere woorden: het geld blijft beschikbaar als geld voor de zorg. "We krijgen genoeg signalen dat het niet goed gaat", zegt raadslid Piet van den Kieboom van de BSD er over. Zijn partij wilde daarom het volledige overschot opzijzetten voor de zorg. Maar dat kreeg Van den Kieboom niet voor elkaar bij de overige fracties. De rest hield het op een bedrag van een miljoen. De BSD ging daar uiteindelijk mee akkoord.

Tegelijkertijd moet wethouder Yvonne Kammeijer – zij gaat over de WMO – Bergenaren gaan informeren over waar ze recht op hebben qua zorg. Want de gemeenteraad heeft de indruk dat heel veel mensen dat niet weten. En daarom maar niks vragen.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
66'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
14:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
936 stemmen