Volledig scherm
© Perry Roovers / MaRicMedia

Benzinepomp Haan weer open na overval: 'Hij sloeg met een bijl op de toonder"

BREDA - Benzinepomp Haan aan de Kapittelweg is na de gewapende overval rond het middaguur opengegaan. „Dat is het beste wat je kunt doen”, zegt teamleidster Francine Knobel uit Breda, die na de overval haar personeel te hulp is geschoten.

„Je kunt ook thuis gaan zitten, maar voor de verwerking is het beter als je aan het werk blijft. Ik heb het ooit eens zelf meegemaakt. Ik weet dus hoe belangrijk het is om snel weer de draad op te pakken. Het heeft geen zin om thuis te zitten treuren.”
  Volgens Knobel stapte de overvaller zondagmorgen tien minuten na de opening de zaak binnen. „Hij had zijn capuchon op en was gemaskerd. Hij sloeg met een bijl op de toonder en bedreigde mijn collega. Die schrok en deinsde achteruit. Ze moest geld uit de lade geven. De dader is daarna met de buit weggerend, richting de woonwijk. Gelukkig is mijn collega niet gewond geraakt, maar de schrik zit er wel goed in.”
  De overvaller heeft een klein geldbedrag buitgemaakt, aldus Knobel. „Ik hoop dat hij snel gepakt wordt. We hebben goede hoop. Er zijn beelden en de man droeg geen handschoenen. De politie heeft onderzoek verricht. Ik blijf vandaag hier om te assisteren. We blijven gewoon open.”

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
632 stemmen