Volledig scherm
Scheldeweg in Hoogerheide © Vincent Krijtenburg

Benegora: 'Stop met plannen om twee appartementsgebouwen te plaatsen op talud aan Scheldeweg Hoogerheide'

HOOGERHEIDE - De plannen om twee appartementengebouwen op het landhoofd oftewel 'de bult' aan de Scheldeweg in Hoogerheide te zetten, moeten in de prullenbak. Dat is de mening van Benegora.

Dinsdagavond komt de zienswijze van de grensoverschrijdende milieuvereniging uit Woensdrecht met betrekking tot het onderdeel Scheldeweg in de Structuurvisie Centrum Hoogerheide aan bod in de opinieraad van de gemeente Woensdrecht.

Benegora-secretaris Bert Zwiers vindt het aan alle kanten niet kunnen dat op het noordelijk talud aan de provinciale weg straks twee appartementengebouwen van elk 50 meter lang komen. "Eerst was er sprake van zestien appartementen. Daar konden wij nog mee leven, op voorwaarde dat er architectonisch ook iets bijzonders zou komen. Nu de plannen gewijzigd zijn en het blijkt te gaan om het dubbele aantal, en dan ook nog eens om heel algemene architectuur, vinden wij dat daar een stokje voor moet worden gestoken."

De Scheldeweg en de Onderstal in Hoogerheide moeten bij de herinrichting veel groener ingericht worden, stelde Benegora al drie jaar geleden in een reactie op het masterplan voor het gebied tussen de Scheldeweg en de Raadhuisstraat. Daarin kreeg ze bijval van de Woensdrechtse milieuvereniging Namiro.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (39%)
  • Oneens (61%)
593 stemmen