Volledig scherm
© Thinkstock

Belgen stoppen afval in containers Putte: 'Er moet een camera komen'

PUTTE - Het is op een zonnige dinsdagochtend een komen en gaan van mensen die hun afval in containers gooien op het plein achter de Kruidvat in Putte. Op het oog weinig aan de hand, maar Gerrit Snelders, die aan het pleintje woont, weet wel beter. "In het weekend en 's avonds komen veel Belgische medemensen hun afval in deze containers stoppen. En als de containers vol zijn, dan stapelen ze het naast de containers."

Ook de Putse Ingrid Gillesse ziet de problemen met lede ogen aan. "Laatst nog lag heel het plein bezaaid met afval na een storm, dat krijg je ervan als het afval ernaast wordt gezet. Het is niet alleen plastic, maar ook tuinstoelen, hout en karton. En de gemeente kan dan wel een bordje ophangen met een boetebedrag, maar daar kijken de mensen echt niet naar, ze kunnen beter een camera ophangen", zegt ze terwijl ze haar glas in de glasbak gooit.

De gemeente Woensdrecht ontving meldingen over de situatie op de containerparkjes in Putte, en heeft actie ondernomen. Zo worden de containers vaker geleegd en is er minimaal wekelijks een controle.  Zo worden de containers vaker geleegd en is er minimaal wekelijks een controle. „De buitengewoon opsporingsambtenaar in dienst van Saver gaat regelmatig langs de containers om dit te controleren."

Lees donderdag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
48'
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1016 stemmen