Volledig scherm
© Thinkstock

Belgen sloegen ook passanten in Etten-Leur en Wernhout

BREDA - Het Belgische viertal dat maandag werd aangehouden op verdenking willekeurig verschillende personen in Zundert en Rijsbergen zwaar te hebben mishandeld, heeft mogelijk nog meer zijn kerfstok. Tegen de jonge Belgen (16 t/m 22 jaar) zijn naar aanleiding van de eerste berichten nog twee aangiftes bij de politie binnengekomen.

Het gaat om een mishandeling in Wernhout en in Etten-Leur waar een man in de nacht van zondag op maandag op de Rijsbergseweg zou zijn geslagen.

Het viertal, afkomstig uit Brasschaat, Merksel, Wuustwezel en Loenhout, zit nog altijd vast. Ze zitten in beperking wat betekent dat ze geen contact met de buitenwereld mogen hebben, contact is er alleen met hun advocaat. In totaal worden ze nu van zes mishandelingen en vernielingen verdacht.

De verdachten werden maandagnacht in Wernhout aangehouden nadat er bij de politie meerdere meldingen van mishandeling en een signalement van de daders waren binnengekomen. In de auto waarin ze zaten, werden twee boksbeugels gevonden.

Eén daarvan werd vermoedelijk gebruikt bij de mishandeling van een 21-jarige man uit Rijsbergen. Al fietsend zag hij hoe een auto met Belgisch kenteken voorbij reed, stopte en twee mannen die waren uitgestapt, hem zonder pardon onder handen namen. Het slachtoffer werd met de boksbeugel op zijn hoofd geslagen, terwijl de ander hem met gebalde vuist in het gezicht sloeg. De man wist aan zijn belagers te ontkomen, belde de politie en moest uiteindelijk naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwodingen.

Eerder was ook een 23-jarige inwoner van Zundert al te grazen genomen. Het slachtoffer liep 's nachts op de Molenstraat toen hij door vier mannen werd gevraagd om een vuurtje. Toen de man zijn aansteker pakte, werd hij door één van hen kei hard in zijn gezicht gestompt. Hij viel op de grond, terwijl de daders rustig wegliepen. Ook dit slachtoffer moest naar het ziekenhuis.

In dezelfde plaats werden ook twee fietsers mishandeld door de inzittenden van een auto met Belgisch kenteken en in Sprundel werd een steen door de ruit van een rijdende auto gegooid.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
785 stemmen