Volledig scherm
Vorig jaar was het weer beter op Classic Cars & Aeroplanes. © Ine Cup

Belangstelling Classic Cars & Aeroplanes Seppe komt door regen langzaam op gang

BREDA - Het publiek weet Breda International Airport zaterdagochtend nog niet zo goed te vinden.

Maar hoe minder de hard de regen neervalt, hoe meer mensen toch op de tweede editie van Classic Cars en Aeroplanes in Seppe afkomen.

Goed voor bijvoorbeeld de dame die vanuit een klein ijsco-autootje haar ijs verkoopt en goed voor het duo dat als 'grafische duizendpoten' allerlei motor-gerelateerde sierspulletjes probeert te slijten.

Het evenement van de klassieke auto's en vliegtuigen op het vroegere grasvliegveld Seppe is een feestje voor kenners en liefhebbers, maar ook gezinnen en toeristen vermaken zich prima.

Leo Bonnet komt speciaal uit Leiden om vliegtuigen te fotograferen. Honderdduizenden plaatjes heeft hij intussen. "Je moet het vergelijken met sigarenbandjes verzamelen. Als ik overlijd, kan het spul de kit in, haha."

Er lopen veel ouderen rond (man voorop, vrouw erachteraan) maar dat heb je met Oldtime-evenementen, weet een Roosendaalse jong stel. Hij - Jurgen Minderhout - is gek op alles met een motor erin en beleeft een paar topuurtjes tussen de Cadillacs, Dodges, Mercedessen, Chevrolets, Mustangs et cetera. Maar topstuk is voor hem het Duitse oorlogsvliegtuig dat werd opgegraven en gerestaureerd. "Zoiets zie je nooit joh."

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
164 stemmen