Volledig scherm
© Thinkstock

Bekeuringen en onjuist vervoerde shoarma bij transportcontrole bij Wouw

WOUW - De politie, Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit en de Rijksdienst voor Wegverkeer controleerden dinsdag ruim 60 voertuigen op de A58 bij Wouw. 

In totaal werden 18 vrachtwagencombinaties gecontroleerd, 9 bedrijfsvoertuigen, 4  personenauto’s en werd van 31 bestuurders een blaastest afgenomen. Alle blaastesten waren negatief. 

Bekeuringen werden onder andere uitgeschreven voor niet handsfree bellen, het rijden in een voertuig met een doorgeroest chassis, het negeren van het inhaalverbod voor vrachtwagens, het rijden met gladde banden en overschrijding van lengte door een vrachtwagencombinatie. Ook werd een openstaande boete van 971 euro geïnd door de agenten.

Door de NVWA zijn waarschuwingen uitgedeeld voor het vervoeren van levensmiddelen in een te hoge temperatuur en het niet hebben van een vereist paspoort voor een paard dat vervoerd werd.

Ook werd een schikking uitgedeeld voor het onjuist vervoeren van een hoeveelheid shoarma. Het voertuig dat daarvoor werd gebruikt was daar niet geschikt voor. "Sterker nog, ik heb begrepen dat het eigenlijk helemaal nergens meer voor geschikt was", zegt NVWA-woordvoerder Lex Benden. "Het ging niet om een bezorger, het was geen bereide shoarma."

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
76 stemmen