Volledig scherm
© Else Loo

Beeks festivalfeestje aan De Kuil

PRINSENBEEK - De Kuil leent zich er uitstekend voor om een echte festivalsfeer te creëren, vertelt Richard van den Berg zaterdagmiddag op het terrein van de Prinsenbeekse natuurplas tijdens de eerste editie van muziekfestival PITT. De organisator noemt het op dat moment al een geslaagd Beeks feestje. "Ik ben er trots op dat het is gelukt.’’

Samen met organisatiebureau Chapeau Events en vrijwilligers van Stichting De Kuil heeft de kastelein van Café-Bar De Stee kosten nog moeite gespaard om er een echt Prinsenbeeks festival van te maken, met een mooi podium aan het water, zitplekken en foodtrucks. En de hele middag en avond optredens van bands en dj’s als Suyano, Tim Hox en Philemon. Rond half vijf speelt Radiovox. En hoewel het dan nog tamelijk rustig is, is de sfeer uitstekend. Bij zomerse temperaturen genieten de gasten van de muziek en een drankje.

Luuk (19) zit met een vriendengroep aan een terrastafel en vertelt dat hij het leuk vindt dat dit wordt georganiseerd. "Onze ouders hebben het altijd over de ‘Midzomernachtfeesten’ die hier vroeger waren. Mooi dat zoiets nu weer kan.’’ Hij behoort tot de jongere gasten, want ook dertigers en veertigers zijn vertegenwoordigd.

Wat Van den Berg betreft is een nieuwe traditie geboren. Hij zou het festival graag laten doorgroeien tot zo’n 750 tot 1.000 bezoekers. "Maar het moet wel een Beeks feestje blijven, geen ‘Pussy Lounche’. De datum voor volgend jaar is al geprikt; dat wordt 9 september.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
18:30
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
19:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
19:45
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
20:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
612 stemmen