Volledig scherm
Bus onderweg in Etten-Leur Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Bedrijven in West-Brabant slecht per bus bereikbaar

ETTEN-LEUR - Verschillende bedrijventerreinen in West-Brabant zijn nog altijd slecht bereikbaar per bus. Werknemers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer moeten daardoor kilometers lopen. Ook hebben bedrijven door de slechte verbinding moeite met het aantrekken van stagiaires. Dat stelt de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW).

De vereniging pleit al jaren bij gemeenten, provincie en busmaatschappij Arriva voor een betere verbinding naar terreinen. In West-Brabant is het vooral in Oosterhout, Breda (Hazeldonk) Roosendaal (Borchwerf 2) en Moerdijk (het industrieterrein) een aandachtspunt, meent Jeroen de Lange, regiomanager bij de BZW.

"We krijgen het onderwerp alleen nooit hoog op de agenda. Slechts een enkele keer boeken we succes. Zo rijdt er nu vanuit Tilburg een bus via bedrijventerrein Vossenberg richting Dongen", aldus De Lange.

"Meestal krijgen we te horen dat het niet rendabel is, een bus naar en over een bedrijventerrein. Maar er zijn natuurlijk meer opties. Er moet flexibel gedacht worden. Bijvoorbeeld aan pendelbusjes, voor en na werktijd. Of het inzetten van een buurtbus naar de terreinen."

De Provincie Noord-Brabant laat via woordvoerder Catelijne Thomassen weten dat een buslijn enkel naar een bedrijventerrein - waar alleen gedurende uren in de ochtend en de avond gebruik van wordt gemaakt - inderdaad nauwelijks rendabel te maken is.

"Vaak stopt een bus daarom wel bij de ingang van het terrein, maar kost het te veel tijd om het hele terrein rond te rijden voor enkele reizigers."

Lees zaterdag veel meer in BN DeStem

Poll

Als de boeren de aanvoer naar de supermarkt blokkeren, zijn ze mijn sympathie kwijt

Als de boeren de aanvoer naar de supermarkt blokkeren, zijn ze mijn sympathie kwijt

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
1277 stemmen