Volledig scherm
© RGBStock

Bedrijfsleidster ontkent diefstal 80.000 euro uit kassa restaurant Steenbergen

BREDA - Een oud-bedrijfsleidster van restaurant De Wallevis in Steenbergen maakte in de rechtbank in Breda gehakt van de administratie bij het bedrijf. De 34-jarige vrouw uit Bergen op Zoom deed dat nadat ze ervan is beschuldigd drie jaar lang geld te hebben gestolen uit de kassa. Zo'n 80.000 euro.

Het gebeurt bij dit soort zaken niet vaak dat de verdachte in alle toonaarden ontkent ook maar iets te hebben gestolen. Bij zaken waarbij een werknemer is ontslagen omdat deze van de baas stal, ontstaat meestal zoveel schaamte om wat hij/zij heeft gedaan, dat verdachten bij de rechter de billen bloot gaan. Niet donderdag, bij de bedrijfsleidster die tot drie jaar geleden in het restaurant werkte.

Er wordt gezegd dat ze de bonnen van restaurantgasten niet afsloot in de kassa nadat die waren betaald. Ze zou na de betaling de bestelling hebben geannuleerd en het geld in eigen zak hebben gestoken.

De administratie in de zaak was een zootje, stelt de vrouw. De pas van de eigenaar, met alle machtigingen voor de kassa, hing altijd aan een koordje naast de kassa. ,,Die kon iedereen gebruiken, zelfs klanten met verstand van een kassasysteem."

En ze stelde dat annuleringsbonnen met de hand werden gecorrigeerd. Uit de printer rolde een annulering met de naam van de eigenaar, op de momenten dat zijn pas werd gebruikt. "Met de hand werd dan de eerste letter van mijn naam erbij gezet, als ze dachten dat ik die annulering had gedaan." En over het rooster: "Als ik die vandaag maak, klopt die morgen al niet meer, zo werkt het in de horeca.''

Volgens de officier is er echter genoeg bewijs. Het gebeurde veelal na sluitingstijd, zij was bovendien de enige die ongezien met haar handen in de kassa kon, bij het sluiten van de zaak. Ze eiste 180 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf.

Advocate Katelijne Baas van de vrouw zei alleen maar een suggestief verhaal te zien en vroeg om volledige vrijspraak. De rechter doet 15 september uitspraak. 

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
848 stemmen