Volledig scherm
© Duikboot

Bavel bezorgd over geluid opeenvolgende festivals

BAVEL - Binnen één week hebben de inwoners van Bavel straks twee evenementen in de achtertuin die samen drie dagen geluid produceren.

Dat baart de dorpsraad Bavel zorgen. "Als het aan ons ligt, verleent de gemeente Breda aan één van de festivals geen vergunning", meldt voorzitter Toine van Es. In een brief aan de wethouder zijn de zorgen nog eens benadrukt.

Op 27 augustus, volgende week zaterdag, vindt op evenemententerrein Breepark dancefestival Duikboot plaats, later die week, van 2 tot en met 4 september, is verderop in Bavel, aan de Lage Kant, festival Dream Village.

Op basis van ervaringen met twee vorige evenementen op Breepark, Pussy Lounge en Ploegendienst, houdt Bavel zijn hart vast, weet Van Es. De geluidsoverlast was groot.

De organisatoren van de komende twee evenementen hebben contact opgenomen met de dorpsraad. Op hun websites openden ze pagina's voor buurtbewoners en met technische maatregelen proberen ze de overlast zo veel mogelijk in te perken. Van Es: "Zij doen hun best, houden zich aan de normen van de vergunning. Alleen: die normen deugen niet."

Bij de gemeente zijn de klachten bekend. "Wij nemen die zeer serieus, inventariseren ze en vragen organisatoren om maatregelen te treffen", aldus een woordvoerder. "De gemeente ziet nu geen reden om de vergunning af te wijzen. Na het seizoen komt er een evaluatie. Op basis daarvan wordt gekeken of en hoe de eisen aan evenementen worden aangepast."

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen