Volledig scherm
Gerard van Offeren Leroy Daems ( verdediger van Moerse Boys ) houdt Jonathan Constansia van de bal af.

Baronie klopt Moerse Boys en pakt periodetitel

ZONDAG EERSTE KLASSE C - De weg terug naar de hoofdklasse is voor Baronie begonnen in Zundert. De ploeg van Jurriaan van Poelje pakte tegen Moerse Boys niet alleen de drie punten (0-2), maar ook de eerste periodetitel.

Klik hier voor alles over het regionale amateurvoetbal.

Dat leek eigenlijk alleen mathematisch dit weekend al mogelijk, maar de uitslagen op de andere velden hielpen een handje. Zo ging Nemelaer onderuit bij Brabantia, verloor GOES van HVCH en kwam Beerse Boys niet verder dan een gelijkspel tegen 't Zand. Doordat Baronie wel drie punten pakte en zo de foutloze status wist te behouden, is de ploeg uit Breda niet meer in te halen. Het ticket voor de nacompetitie is na zes wedstrijden al op zak.

Daarvoor moest wel gewonnen worden van Moerse Boys, een ploeg die nog niet had verloren dit seizoen. In het begin was het aftasten en waren de grootste kansen voor Baronie. De 0-1 viel in de 40ste minuut. Tom Janssen zette de koploper met een fraai boogballetje op voorsprong. 

Moerse Boys kon daar weinig tegen inbrengen. Een grotere voorsprong hing in de lucht. Het was Jonathan Constansia die in de 65ste minuut voor de verlossende 0-2 zorgde. Ook kregen de Bredanaars nog grote kansen op 0-3, maar het verschil bleef bij twee. Toen de andere resultaten bekend waren, kon de champagne ontkurkt worden.

MOC'17
MOC'17 is de nieuwe hekkensluiter. De ploeg van Natalino Storelli ging onderuit tegen nummer laatst Marvilde (1-2). De aansluitingstreffer van Rick Willigers kwam te laat. "Dramatisch, op zo'n manier spelen tegen de nummer laatst. Dit lijkt een mentaliteitskwestie. Blijkbaar beseffen nog niet alle spelers in welke situatie we zitten", aldus Storelli. 

Volledig scherm
Sfeer voorafgaand aan MB-Baronie © Gerard van Offeren/Pix4Profs
Volledig scherm
Feest bij Baronie
De sfeervolle opkomst van de spelers voor de wedstrijd tussen Moerse Boys en Baronie, in zondag 1C. De wedstrijd werd gewonnen door Baronie.

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (78%)
  • Oneens (23%)
80 stemmen