Volledig scherm

Ballonvaart met herfstkleuren en winterse sferen

Programma


Ontvangst: Ad Ballon, Minervum 7346 in Breda.
Prijs voor leden BN DeStem Club: € 145,- p.p.
Max. aantal personen: 12 per vaartocht.
Vaarten in november en december.

Herfst en winter geven de West-Brabantse natuur prachtige kleuren. Wie dat eens van bovenaf wil bekijken, kan weer instijgen bij BN DeStem Club. We gaan opnieuw mee met Ad Ballon voor een winterse ballonvaart, compleet met glühwein en warme soep.

Dit voorjaar gingen vele tientallen lezers van deze krant mee met Ad Ballon. “Dat was een groot succes”, zegt Ad Haarhuis, al sinds 1983 oprichter en eigenaar van Ad Ballon. “Er was veel animo voor in de zomer. Zeker 45 lezers zijn mee de lucht in geweest. Het gaf een heel andere sfeer om met een groter gezelschap de lucht in te gaan en daarna gezellig samen te zijn.”

Het succes was reden voor Haarhuis om na te denken over een nieuw concept. “We hebben het idee nu in een ‘herfst- en winterjasje’ gegoten”, zegt de Bredase ballonvaarder, die geldt als een pionier in zijn vakgebied. “Het is echt een nieuw product voor onze onderneming.

We ontvangen de deelnemers bij het bedrijfspand aan het Minervum in Breda. Dan geven we een rondleiding door het bedrijf.” Daarna gaat het gezelschap naar het opstijgveld. “We maken een ballonvaart door West-Brabant boven herfst- en winterlandschappen met prachtige kleuren en misschien varen we ook nog wel boven besneeuwde gebieden.

Na de landingen in de zomer hadden we champagne voor de Clubleden, maar nu is dat natuurlijk glühwein”, lacht Haarhuis. De Clubleden gaan na de landing terug naar het bedrijfspand in Breda. “We hebben dan warme soep. En we vertonen een bijzondere film van Nanouk Wouters.

Zij heeft voor haar afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht de film De Ballonvaarders gemaakt over ons bedrijf en onze activiteiten. Het is een prachtige documentaire geworden.”

Het nieuwe concept is speciaal samengesteld voor de abonnees van BN DeStem, zegt Ad ‘Ballon’ Haarhuis. “We hebben dit nog nooit op deze manier gedaan. De kosten zijn 145 euro. Ik ben ervan overtuigd dat de abonnees van BN DeStem met volle teugen zullen genieten. We hebben al data gepland voor de komende maanden. Maar we blijven natuurlijk afhankelijk van het weer.”

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
33 stemmen