Volledig scherm
De voormalige seks- en saunaclub Badda Bing werd in juli 2014 door de gemeente Gilze en Rijen gekocht, om het pand uit de criminele sfeer te halen. De gemeente werkt aan een nieuwe bestemming, horeca. © BN DeStem

Badda Bing in Hulten: géén seksinrichting meer, alleen horeca is nu nog reële optie

HULTEN - Ruim anderhalf jaar na de aankoop van de voormalige seks- en saunaclub Badda Bing in Hulten kruipt de gemeente Gilze en Rijen naar een nieuwe bestemming toe voor het pand.

De gemeente heeft een analyse gemaakt van de mogelijkheden voor het veelbesproken pand aan de Rijksweg 5 en komt tot de conclusie dat alleen horeca een reële optie is. De geluidszone van de vliegbasis maakt andere bestemmingen, zoals woningbouw (vijftal huizen), een school, verpleeghuis, kinderdagverlijf of huisvesting van buitenlandse werknemers of asielzoekers onmogelijk.
De vraag is of het met de herbestemming horeca makkelijker wordt de investering snel terug te verdienen. De gemeente kocht het pand in juli 2014 voor 1,2 miljoen euro, op initiatief van burgemeesteer Jan Boelhouwer die een motorclub voor wilde zijn.

Wat komt er?
De gemeente, zo werd toen verklaard, nam de maatschappelijke verantwoordelijkheid het pand uit de criminele sfeer te halen. De bewoners in de directe omgeving waren er maar wat blij mee. Maar nog steeds is de vraag: wat gaat erin komen? En welke (horeca)ondernemer is dan bereid om de portemonnee te trekken?

De gemeente stelt als voorwaarde voor een nieuwe bestemming dat het parkeren goed geregeld is, dat er geen overlast mag zijn en dat er voldoende draagvlak is in de directe omgeving. Het bosgebiedje (Het Blok) pal achter het pand krijgt de bestemming speelbos om het voor een potentiële koper aantrekkelijker te maken.
En hoe dan ook, géén seksinrichting meer in Badda Bing, staat in de visie.

Onderhandelingen
De gegadigde John Sprenkels van pannenkoekenhuis Koeckersland in Den Hout, die vorig jaar nog interesse toonde, gaf toen al aan de vraagprijs behoorlijk te vinden. Of hij nog steeds warmloopt voor het pand is niet bekend, hij was gisteren niet bereikbaar. Een gemeentewoordvoerder laat weten dat er nog altijd onderhandelingen lopen met diverse gegadigden. Met wie? „Daar doen we geen mededelingen over.”

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
274 stemmen