Volledig scherm
Engelse bulldog in het zwembad in Halsteren. Foto Chris van Klinken - Pix4Profs

Baasje en honden spartelen samen in het zwembad in Halsteren

HALSTEREN - Wat is er nog mooier dan samen met je trouwe viervoeter een duik te nemen in een zwembad? Dat kon woensdagmiddag in zwembad De Melanen in Halsteren waar, omdat het de laatste dag van het zwemseizoen was, een hondenplons werd gehouden.

De belangstelling overtrof de stoutste verwachtingen. Meer dan 200 baasjes met honden zochten in het zwembad verkoeling. En iedereen vond het geweldig.

Ton Nederkoorn van De Melanen glom van trots. Hij kreeg het ene compliment na het andere. Nederkoorn: "We doen dit voor de eerste keer, maar dit krijgt zeker een vervolg. Om het laagdrempelig te houden mag iedereen gratis binnen en zijn er voor de honden geen beperkingen. Ze mogen aangelijnd en los lopen. Het hele zwembad is voor hen."

Het waterpeil in het recreatieve bad liep op van 10 centimeter tot 1 meter. In het diepe gedeelte gingen ook de meeste baasjes het water in.

Veel baasjes hadden speeltjes meegebracht zoals ballen en stokken, maar er stond ook een hond op een vlotje. Een Engelse bulldog liep in het ondiep deel snuffelend van de ene hond naar de andere. Honden die op het droge stonden wilden dolgraag weer het water in en lieten dat luid blaffend aan hun baasjes weten.

Thea van de Leur uit Bergen op Zoom had haar hond Britt voor het eerst zien zwemmen. "In de Oosterschelde gingen we vaak pootjebaaien, maar nu heb ik gezien dat ze ook kan zwemmen."

Sander Molenaar uit Bergen op Zoom zwom samen met labrador Bo. "Hij is door het dolle heen en niet uit het water te krijgen", lachte hij. "Geweldig om zo het zwemseizoen af te sluiten."

De belangstelling voor De Melanen was dit jaar groter dan vorig jaar. Dertigduizend zwemliefhebbers passeerden de kassa.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
92 stemmen