Volledig scherm
Vrachtverkeer wurmt zich door de dorpskern van Baarle-Nassau. Het gemeentebestuur wil de Singel afsluiten zodat vrachtwagens uit de richting Turnhout om moeten rijden. foto Palko Peeters

Baarle-Nassau wil einde aan sluipverkeer van trucks vanuit Turnhout

BAARLE-NASSAU - Baarle-Nassau wil via een tijdelijke noodmaatregel een inrijverbod instellen voor vrachtverkeer uit de richting Turnhout. De vrachtwagens rijden door het grensdorp om de Belgische tolheffing te vermijden. De informatieavond over dit hete hangijzer werd gisteravond druk bezocht. 

Vrachtverkeer vanuit de Molenstraat kan dan niet meer over de Singel, maar moet via de Alphenseweg richting A58. Daarmee zou een einde komen aan het tweestrooms-verkeersinfarct dat truckers veroorzaken in de dorpskern. Dat gaat gepaard met doldwaze capriolen en allerhande stuurmanskunsten, maar ook frustratie, gevaarlijke situaties en de nodige deukjes in vrachtwagens en schade aan gemeentelijk straatmeubilair. De 'Baarlese Trucktour' is door terrasbezoekers en dorpsbewoners al gekscherend tot extra attractie uitgeroepen.

Druk was het altijd al, maar sinds de invoering van de tolheffing in België op 1 april is de drukte een echt probleem geworden. Bij calamiteiten kunnen weggebruikers en hulpdiensten bij de S-bocht geen kant op omdat het helemaal vast staat. Vrachtwagens kunnen elkaar in tegengestelde richting namelijk haast niet passeren. 

Lees meer in BN DeStem van woensdag 20 juli 

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
369 stemmen