Volledig scherm
Foto archief ANP

Baarle-Nassau is handelshoofdstad van 2016

BAARLE-NASSAU - Inwoners van de gemeente Baarle-Nassau zijn ware speurders als het om koopjes gaat. Opnieuw is de gemeente handelshoofdstad van Noord Brabant. Dat concludeert Marktplaats op basis van onderzoek naar handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten.

Was het vorig jaar nog 29%, dit jaar handelde 38% van de inwoners uit Baarle-Nassau de afgelopen negen maanden via Marktplaats. Met al die actieve handelaren mag de gemeente een jaar lang de titel handelshoofdstad 2016 van Noord-Brabant dragen.

Handelshoofdstad 2016

Met deze titel verslaat Baarle-Nassau de gemeenten Aalburg en 's-Hertogenbosch, beide 34%. Gemeente Groningen is uitgeroepen tot handelshoofdstad van Nederland. Daar handelt landelijk gezien het grootste deel van de inwoners via Marktplaats (41%).

Door het onderzoek weet Marktplaats dat Brabanders gemiddeld 56 kilometer afleggen voor nieuwe of tweedehands producten. Kopers van postzegels, cd's (reggae en ska) en ansichtkaarten van dieren maken de meeste kilometers naar de provincie. Brabanders rijden zelf gemiddeld 68 kilometer voor hun 'droomauto'. Voor een Fisker leggen ze de meeste kilometers af, namelijk zo'n 100, gevolgd door een Rolls-Royce met 95 kilometer en een Hummer (91 km). Daewoo's worden dichter bij huis gezocht. Zo'n 45 kilometer.

Schoenen en printers

Als je schoenen, een printer of een bankstel zoekt, moet je náár Baarle-Nassau. In deze categorieën worden in de handelshoofdstad de meeste spullen aangeboden.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
163 stemmen