Volledig scherm

Avondvrede in Bergen op Zoom blijft voor de zorg

BERGEN OP ZOOM - Naast Het Nieuwe ABG aan de Van de Dedemstraat in Bergen op Zoom verrijst nog dit jaar een nieuw zorgcomplex met plaats voor 48 mensen.

Daar heeft zorginstelling tanteLouise van het CZ Zorgkantoor, dat dit soort zaken regelt in Noord-Brabant, toestemming voor gekregen om de wachtlijsten weg te werken. De organisatie spreekt van een uniek besluit, want tot nu toe moeten zorginstellingen alleen maar bedden inleveren vanwege de bezuinigingen in de sector.

"We zijn gestreeld dat het zorgkantoor juist tanteLouise vraagt voor deze uitbreiding, tegen alle stromen in", zegt topman Jef Pelgrims.

In dat nieuwe compex komen in eerste instantie 28 bewoners van het verouderde zorgcentrum Avondvrede aan het Bolwerk-Zuid te wonen.

De herhuisvesting van de bewoners betekent niet dat Avondvrede de deuren sluit, laat tanteLouise weten. De dagopvang voor Turkse ouderen en de dagopvang voor Marokkaanse ouderen blijven gewoon op hun vertrouwde plaats. TanteLouise onderzoekt nog hoe het bestaande gebouw geschikt is te maken voor nieuwe en ook andersoortige zorgconcepten.

De bewoners van Avondvrede verhuizen nog voor Kerstmis.

Vrijdag meer in BN DeStem

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
332 stemmen